Neotech – Haalt alles uit je set

Wil je alles uit je set halen? Check. Super kwaliteit? Check. “Maakt dat verschil dan?” Het antwoord is ja. Duidelijk hoorbaar, luister zelf maar. Een echt degelijke kabel haalt vaak een laagje details en instrumentscheiding naar boven. Dat hoeft niet duur te zijn. Neotech kenmerkt zich door heldere weergave die de muziek laat spreken in alle verschillende prijsklassen. Oplopend in prijs laat de kabel steeds meer verfijning horen.

Daarom biedt Taste For Audio nu diverse interlinks en speakerkabels aan van het Japanse gerenommeerde Neotech aan. Sinds de jaren ’90 is Neotech een zeer gerespecteerde naam in de audiowereld. We zijn trots deze voortaan in ons assortiment te bieden.

Het zijn zware, goed uitziende en stugge kabels met glimmende connectoren. Als je er een vast hebt, voel je direct dat dit een kwaliteitsproduct is.

%pre-owned and new HiFifile%
Neotech – Haalt alles uit je set 5

De Grand interconnect van Neotech

Neotech

Neotech maakt een volledige lijn van ultra high performance luidspreker-, interconnectie-, digitale, USB-, stroom- en videokabels. Kenmerkend zijn het unieke up-occ koper en de hoogwaardige isolatie en dempingstechnieken.

Taste for audio assortiment

  • De Grand interconnect is de toplijn van Neotech. Deze heeft een quad-opbouw van 2 individueel geïsoleerde koper strips en twee strengen afzonderlijk geïsoleerd gevlochten koper draden. Omhuld met teflon en pvc en afgeschermd.
  • De Nei 3003 interconnect gebruikt individueel geïsoleerde  solid-core geleiders en luchtbuizen er omheen voor de demping van microresonanties.
%pre-owned and new HiFifile%
Neotech – Haalt alles uit je set 6
%pre-owned and new HiFifile%
Neotech – Haalt alles uit je set 7

Techniek

Neotechkabels zijn ontworpen rondom de up-occ behandelmethode van zowel koper als  zilver. Deze methode is ontwikkeld door professor Ohno van het Chiba Instituut in Japan. Dit creëert zeer puur koper (99.99998%) en heeft praktisch geen kristal grenzen.   

  • Uniek 99.9998% puur single-crystal koper
  • Lage electrische weerstand en snellle transmissie
  • Koper praktisch zonder kristalgrenzen. Dit voorkomt ook toekomstige corrosie van het koper.
  • Door Neotech ontwikkelde connectoren (ook up-occ koper),  
  • door demping het voorkomen / verminderen van mechanische resonantie binnenin de kabel.

Wat betekenen kristalgrenzen?

Normaal, zeer zuiver koper heeft ongeveer 5000 kristalgrenzen per meter lengte.

Het signaal moet de grenzen tussen deze ‘korrels’ 5000 keer passeren om door één meter kabel te reizen.

Deze korrelgrenzen veroorzaken dezelfde irritante vervorming als stroom die van streng naar streng verspringt.

Op de onderstaande illustratie zie je duidelijk wat bedoeld wordt met ‘korrels’.

Comparison of OFC and UP-OCC in structure
Neotech – Haalt alles uit je set 8

Recensies

“We hebben getest en geluisterd naar wat lijkt op elke draad op de planeet waarvan we dachten dat het potentieel had om de prestaties van op streaming gebaseerde hifisystemen te verbeteren.

Uit dit proces kwam één geleidertechnologie naar voren die met kop en schouders boven de rest uitstak. In luistertests gaven UP-OCC Pure Silver en UP-OCC Pure Copper consistent merkbare verbeteringen in geluidskwaliteit, in elke toepassing waarmee we het probeerden.”

TASTE FOR AUDIO TIP

Wanneer investeren in kabels?

Zodra de totale audio set een bepaalde kwaliteit heeft, loont het zeker om degelijke kabels te gebruiken die passen bij het niveau van de set.

Een goede richtlijn is een prijsstelling van 10-20% van de gebruikte apparatuur. Dus bij een versterker van 500 euro is het de moeite waard een investering van 100 euro te maken in een goede interlink kabel.

Bronnen: neotech.com, mcru.co.uk, stereotimes, Network Akoustiks, Hifi Collective

De waardering van tasteforaudio.com/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 7 reviews.